Общинските съветници от кимисията Финанси и бюджет“ одобриха актуализацията на бюджета

...
Общинските съветници от кимисията Финанси и бюджет“ одобриха актуализацията на бюджета
Коментари Харесай

Бюджетът на Варна набъбна почти до 350 млн. лева след последната му актуализация

Общинските съветници от кимисията „ Финанси и бюджет “ утвърдиха актуализацията на бюджета на Община Варна за 2017 година, който възлиза на 348,7 млн. лева Увеличението е със 78 млн. лв. по отношение на признатата при започване на годината макрорамка от  270,7 млн. лв..

Корекциите са в резултат основно на получени дотации и прехвърляния от централния бюджет. Най-голям е растежът във функционалност „ Жилищно строителство, БКС и запазване на околната среда “. Актуализираният бюджет е в размер на близо 142 млн. лева и включва получените от страната 85 млн. лв. за строителството на новата част на бул. „ Левски “ и построяването на пробива на бул. „ Сливница “.

За реализацията на инфраструктурни планове ще бъде и главната част от разноските на финансовата стратегия на Община Варна за 2017 година След измененията тя възлиза на 111 млн. лв. при в началото заложени близо 29 млн. лв.. По-крупните обекти, включени в програмата, са: построяването на бул. „ Левски “ и пробива на бул. „ Сливница “, ремонтите на улиците „ Княз Борис III ”, “A на Феликсова “, „ Студентска “, строителство на парк „ Възраждане “ и други

С актуализацията на бюджета са увеличени средствата по още няколко функционалности, измежду които е и образованието. Годишната рамка ще бъде 112 млн. лв. при в началото заложени 104,2 млн. лв.. Получените дотации от централния бюджет са за: нарастване на стандарта във функционалност „ Образование “; закупуване на учебници и образователни помагала; нарастване на децата/учениците по системата „ АДМИН М “ и др. Увеличение има също по функционалностите „ Социално обезпечаване, подкрепяне и грижи “ и „ Отбрана и сигурност “.

Промените в приходната и разходната част на бюджета за 2017 година следва да бъдат гласувани и от Общинския съвет.

На днешното съвещание съветниците се запознаха също с доклада по осъществяването на бюджета за първите девет месеца на годината, който възлиза на 154,7 млн. лева Голямата диспропорционалност по отношение на първичната макрорамка се дължи на това, че разплащанията по финансовата стратегия се правят най-вече през последното тримесечие.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР